Amikor elindul a vonat…

2016-05-30 8:30 DU.| Egyéb

…azért nem mindig szakad meg a szív, de sokszor nehéz az elválás, ha a gyerekek több napos kirándulásra mennek. Korábban így volt ez nálunk is (ma már hazajönni nehezebb…). Ezért is gondoltam arra, hogy kellene valami apróság, ami csillapítja a honvágyat és segít átvészelni a nehéz pillanatokat. Próbáltam instant megoldást találni, de az egyszerű fotóalbumok, fényképes akármik nem tetszettek. Aztán találtam valamit, ami már izgalmasabbnak tűnt, azt továbbgondolva született meg a mi kis CD tokos fényképalbumunk. Ez itt:

Az elkészítéshez talán nem is kell útmutató, annyira egyszerű. Néhány fotó biztosan elég lesz, ha esetleg kedvet kaptatok volna.

Az album alapja egy teljesen egyszerű CD tartó, amit akár itt is megvehettek. Ezután már csak a képek összeállítása, méretre vágása és a tok díszítése van hátra. Én úgy döntöttem, valami házikós motívumot választok, de bármit is szeretnétek, a google jó barátotok lesz a megtalálásában.

Ennyi. Készen is van egy igazán személyre szabott kis ajándék, amit jól esik nézegetni esténként a távollévőknek.


Farrow&Ball – Color Talk

2016-05-14 10:46 DU.| képzés, Kiállítás, lakberendezés

Régóta követem a Farrow&Ball honlapját és FB oldalát..mindig is imádtam a színeket, a hangulatot, amit a festékeik sugallnak. Mikor megláttam a Farrrow&Ball magyaroroszági forgalmazójának, a Fab Colornak a meghívóját a workshopjukra, nem is volt kérdés, hogy mindenképpen ott leszek. Nem csalódtam, rengeteg új információval és inspirációval lettem gazdagabb. Teljeskörű tájékoztató anyagot kaptunk, így könnyebb lesz majd a munkáimban is felhasználni a festékeket. Megtudtuk, hogy a festéket kizárólag egy brit kisvárosban keverik, nem dolgoznak színezőpasztákkal, kereskedők általi színkeveréssel. Ami miatt a festék színintenzitása és hatása is annyira egyedi, az a 100%-ban természetes pigmentek használata. Lakberendezési szempontból rengeteg lehetőséget rejt magában az is, hogy a gyár tapéták gyártásával is foglalkozik. Ráadásul ezeknek a tapétáknak az alapszíne mindig megtalálható a színpalettán. Egy szó mint száz: ha az árral nem kell foglalkoznunk, megtaláltuk a tökéletes festéket! :)

Néhány kép a tájékoztatóról:

(a ruhák a Farrow&Ball tapétáiból készültek)

A festék színeiben pompázó muffinokat Stahl Judit “mutatta be”…iiiiiisteniek voltak!

A rendezvénynek a Stylecenter adott otthont. Rengeteg képet készítettem, fantasztikus bútoraik, kiegészítőik, lámpáik vannak! Bármi ilyesmire van szükségetek, mindenképp érdemes náluk körülnézni, inspirálódni! Nekem ezek voltak a kedvenceim: