Húsvéti inspirációk

2015-03-25 3:18 DU.| dekoráció, DIY, Egyéb, Húsvét

Az előrejelzések szerint meleg, de borús idővel közeledik a húsvét. A gyerekek már alig várják, hogy a szigligeti kertet tűvé tévé kereshessék meg az apró ajándékaikat. Szerencsére nem csak ez az, amit a húsvéttal kapcsolatban várnak: a közös kézműveskedés, díszítés, kekszsütés mind hozzátartozik az előkészületekhez. Már a legkisebb is részt vesz mindenben, ezért nem mindegy, mibe vágunk bele…

A Pinterest persze tele van ötletekkel…de ha az a cél, hogy könnyen, gyorsan, lehetőleg gyerekekkel közösen megvalósítható ötleteket találjunk, már nincs is annyira egyszerű dolgunk. Ezért gyűjtöttem össze néhány inspiráló ötletet, amelyekhez még leírás sem kell, annyira egyszerűek. A dekorálástól kezdve a kekszdíszítésig – ez az én idei húsvéti listám. :)

Asztaldekorációk

Könnyen, saját kezűleg elkészíthető dekorációk

Közösen a gyerekekkel…

A szódabikarbónából készült díszekhez (utolsó kép) a receptet itt találjátok.

Ezen az oldalon pedig rengeteg nyomtatható, színezhető, hajtogatható vidámságot találtok, nézzétek meg, érdemes!

 

És persze a lényeg: süüütiiiiik :)

Remélem, találtok a képek között olyanokat, amiket megvalósításra érdemesnek gondoltok. Ha így lesz, küldjetek képet a végeredményről!:)

Forrás: Pinterest


Women’s Night

2015-03-18 9:48 DU.| DIY, Egyéb, képzés

Gondoltam, talán Benneteket is érdekelhet egy olyan lehetőség, ahol kézműveskedni, bütykölni, fúrni-faragni szerető hölgyek tovább képezhetik magukat mindenféle szakipari munkában.

Néhány héttel ezelőtt Rita barátnőmmel kaptunk az alkalmon és regisztráltunk…Hogy mire? A cím ugyan egyértelművé teszi a résztvevők körét, de talán még az sem segítene a találgatásban sokat, ha azt mondanám, hogy egy péntek éjszakánkat  töltöttük ezen a bizonyos rendezvényen. :)

Ugyan nem ez volt az első alkalom, hozzám valahogy mégiscsak most jutott el a hír, hogy a BAUHAUS barkácsáruház kifejezetten nők részére szervez tanfolyamokat, ahol „a hölgyek megtanulják a lakásfelújítás egyes fázisainak rejtelmeit és az ezzel összefüggő szakmák legfontosabb fortélyait”. Ahogy a felhívást olvastam , rögtön tudtam, hogy ott a helyem és a regisztráltam is csempézés témakörben. (fürdőszoba felújítást tervezünk…)

Nem igazán tudtam elképzelni, hogyan zajlik majd 7-8 témában (ragasztástechnika, gipszkartonozás, laminált padló lerakása, csempézés, stb.) egyidejűleg oktatás, de le a kalappal a BAUHAUS előtt! Szuper volt a szervezés, segítőkészek és figyelmesek voltak, jól tartottak minket és a regisztrációt követően szinte azonnal kezdődtek az “órák”, ahol tényleg tanulhattunk…és a lényeget még nem is említettem: a program este 8-kor kezdődött és 10 óráig tartott, igazán “anya-barát” időzítés!:)

Néhány kép arról, hogy mennyire gyakorlatias volt a képzés (nem kell megijedni, nem tervezek szakmát váltani :)):


Egy koszorú igenis csinál(hat) tavaszt…

2015-03-8 4:39 DU.| ajtódísz, DIY, Egyéb

…én legalábbis tettem egy próbát és  szerintem igazán tavaszias hangulata lett a bejáratunknak. A filcből készült virágok és a natúr koszorú nagyon jól kiegészítik egymást, meglátjuk, hogy az időjárás viszontagságait hogyan viseli a koszorú.

A filcvirágok elkészítéséhez, ha kedvet kapnátok, rengeteg inspriációt találtok a pinteresten, de szívesen segítek én is fázisfotókkal. Írjatok, ha szükségetek lenne rá!

Mivel szeretném majd “téliesíteni”, a virágokat nem közvetlenül a koszorúra, hanem egy darab filcre ragasztottam, amit aztán egyszerűen biztosítótűvel felerősítettem a koszorúra. Ez a lépés persze kihagyható. A teljes munkafolyamat nem több, mint 2-3 óra – cserébe egy “örökzöld” koszorút csodálhatunk egész nyáron.