Farrow&Ball – Color Talk

2016-05-14 10:46 DU.| képzés, Kiállítás, lakberendezés

Régóta követem a Farrow&Ball honlapját és FB oldalát..mindig is imádtam a színeket, a hangulatot, amit a festékeik sugallnak. Mikor megláttam a Farrrow&Ball magyaroroszági forgalmazójának, a Fab Colornak a meghívóját a workshopjukra, nem is volt kérdés, hogy mindenképpen ott leszek. Nem csalódtam, rengeteg új információval és inspirációval lettem gazdagabb. Teljeskörű tájékoztató anyagot kaptunk, így könnyebb lesz majd a munkáimban is felhasználni a festékeket. Megtudtuk, hogy a festéket kizárólag egy brit kisvárosban keverik, nem dolgoznak színezőpasztákkal, kereskedők általi színkeveréssel. Ami miatt a festék színintenzitása és hatása is annyira egyedi, az a 100%-ban természetes pigmentek használata. Lakberendezési szempontból rengeteg lehetőséget rejt magában az is, hogy a gyár tapéták gyártásával is foglalkozik. Ráadásul ezeknek a tapétáknak az alapszíne mindig megtalálható a színpalettán. Egy szó mint száz: ha az árral nem kell foglalkoznunk, megtaláltuk a tökéletes festéket! :)

Néhány kép a tájékoztatóról:

(a ruhák a Farrow&Ball tapétáiból készültek)

A festék színeiben pompázó muffinokat Stahl Judit “mutatta be”…iiiiiisteniek voltak!

A rendezvénynek a Stylecenter adott otthont. Rengeteg képet készítettem, fantasztikus bútoraik, kiegészítőik, lámpáik vannak! Bármi ilyesmire van szükségetek, mindenképp érdemes náluk körülnézni, inspirálódni! Nekem ezek voltak a kedvenceim:


Konyhakiállítás 2015 – szigorúan szubjektíven

2015-02-27 2:32 DU.| Kiállítás

(Papp László Budapest Sportaréna, 2015.február 27.-március 1.)

Nem tudnám megmondani, hogy pontosan mi az a késztetés, ami miatt szinte minden évben kilátogatok a Konyhakiállításra – és persze minden évben megfogadom, hogy jövőre (mostmár tényleg) kihagyom…Tagadhatatlan, hogy néhány érdekességet, gyöngyszemet az idei kiállításon is lehet találni, de azt hiszem, ekkora felhajtás mellett ennél több „izgalom” is elvárható lenne.

A saját kedvenceimről hoztam néhány képet, én ezeket láttam érdekesnek-újszerűnek:

 

örök kedvenceim, a SMEG-ek

cementlapok minden mennyiségben és árfekvésben

a Miele standja…szép!

 

Bőr !!! padlóburkolat, ugyan már olvastam róla, de élőben még sosem láttam…

a standok közül a kedvencem: kedves, hangulatos, barátságos (igaz, nem éppen konyhabútor a profil)

Egy szó mint száz, ha nincs más program a láthatáron és érdeklődtök a konyhabútorok, gépek, burkolatok iránt, nézzétek meg a kiállítást – minden egyéb esetben én inkább egy jó kis kirándulás mellett döntenék a beígért napsütésben!