Blog

KezdőoldalDesignKincsesbányák – lelőhelyek

Kincsesbányák – lelőhelyek

Arra gondoltam, milyen jó lenne, ha egy helyen megtalálhatóak lennének azok az ismert és kevésbé ismert lelőhelyek, ahol ráakadhatunk arra a kis pluszra, amitől az otthonunk vagy éppen az adott enteriőr, amin dolgozunk egyedi lesz. Sokszor kérik a megrendelőim is, hogy tervezzek egy olyan “alapot”, amit a kiegészítők lecserélésével maguk is meg tudnak változtatni, ha kedvük tartja. Ilyenkor jön jól, ha nem kizárólag a jól ismert nemzetközi lakberendezési áruházakba (nyilván értitek… 😀 ) tudom őket irányítani, hanem alternatívákat is tudok javasolni számukra. Mivel azt tervezem, hogy csak olyan lelőhelyeket mutatok be, ahol magam is jártam (és fényképeztem), most öt ilyen került a posztba. Íme!

  1. Artkraft(1111 Budapest, Budafoki út 70.)

Főként a loft szerelmeseinek! Nem mondom, hogy berendezném innen az otthonom, de szuper kiegészítőket biztosan találnék magamnak. A kedvenceim minden kétséget kizáróan a fa “moziszékek” és a valóban full retró komódok voltak.

 

  1. Káptalantóti Liliomkert

Az ultimate piacélmény – volt néhány évvel ezelőttig. Ma is sok kincset találhattok itt, de az árakat a német turistákra szabják. Néhány idősebb kereskedő viszont még valóban árul igazi, padláson fellelt bútorokat, bőröndöket, izgalmakat. Mindenképp nézzétek meg a Liliomkertet, ha a Balaton-felvidéken jártok! Figyelem: csak vasárnap délelőttönként!

 

  1. Gyulakeszi Öregmalom (8286 Gyulakeszi, Kossuth Lajos utca 109. )

Gyulakeszire beérve el sem lehet téveszteni a régi, kőkerítéssel körbevett épületet. A kínálat alapvetően két részre oszlik: a régi malom épületében értékes és drága antik bútorokat, étkészleteket, festményeket találhatunk és itt tartják a hangversenyeket is. A malom mögötti hatalmas területen (hangárban) gyakorlatilag minden megtalálható, amit csak el tudunk képzelni: szekrények, virágállványok, üvegárú, könyvek, és főként a DIY terveinkhez megfelelő kisbútorok. Igazi kincsesbánya!

 

4.Woodelier (Budapest, Bálna)

Teljesen véletlenül fedeztem fel a Bálna piac szintjén ezt a kis boltot, de rögtön beleszerettem. Annyi érdekes, aranyos, kedves, loftos, shabby, romantikus csecsebecsét láttam, alig tudtam eldönteni, mit fotózzak. Mint kiderült, nem csak árulják, de maguk is gyártják a fa-és kárpitos bútor egy részét.

  1. Bazi Bazár (Budapest, Bálna)

Szintén a Bálnában található ez a bazár, ahol kizárólag felújított, átalakított, újragondolt kisbútorokat, kiegészítőket találhattok – megfizethető árakon. Rengeteg olyasmit láttam, amit gondolkodás nélkül hazavittem volna, de az abszolút kedvenceim a traktorszékek voltak – azóta is azon gondolkodom, hol tudnék “elsütni” egyet.

 

 

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial