2015-04-29 10:47 DU.| dekoráció, DIY, Egyéb

A lányaim iskolájában mindenki tudja, hol van a gyereke, ha azt mondják, hogy a “szőnyegesben” keresse. Minden osztálynak -egészen negyedikig- van egy saját kis birodalma az osztálytermen kívül, ahol nem padban ülve folyik a tanítás, hanem főképp a földön körbeülve, beszélgetve. A gyerekek persze imádnak itt lenni…sőt! Itt még tanulni is szeretnek.

A középsőm, aki most harmadikos, osztályához is tartozik egy szőnyeges. A tanév elején új terembe költöztek – és új szőnyegesbe, ami nagy volt, világos volt…és nagyon kopár. Így született meg az ötlet, hogy szülői összefogással, teremtsünk egy kellemes hangulatú, a gyerekek számára is érdekes és persze élhető teret. A munka nagy részét a szülők végezték, rám csak az ötletelés és némi koordináció maradt.

A koncepció tartósságával kapcsolatban voltak fenntartásaink, de beigazolódott, hogy amit a gyerekek magukénak éreznek, arra vigyázni is tudnak. Ahogy az egyik szülő fogalmazott: “olyan ez a terem, mintha egy meseszerű világba lépnénk át…” Remélem, a gyerekek is így látják!

Ui.: Ha Ti is készítettetek képeket a szőnyegesünkről, örülnék, ha elküldenétek őket!