Farrow&Ball – Color Talk

2016-05-14 10:46 DU.| képzés, Kiállítás, lakberendezés

Régóta követem a Farrow&Ball honlapját és FB oldalát..mindig is imádtam a színeket, a hangulatot, amit a festékeik sugallnak. Mikor megláttam a Farrrow&Ball magyaroroszági forgalmazójának, a Fab Colornak a meghívóját a workshopjukra, nem is volt kérdés, hogy mindenképpen ott leszek. Nem csalódtam, rengeteg új információval és inspirációval lettem gazdagabb. Teljeskörű tájékoztató anyagot kaptunk, így könnyebb lesz majd a munkáimban is felhasználni a festékeket. Megtudtuk, hogy a festéket kizárólag egy brit kisvárosban keverik, nem dolgoznak színezőpasztákkal, kereskedők általi színkeveréssel. Ami miatt a festék színintenzitása és hatása is annyira egyedi, az a 100%-ban természetes pigmentek használata. Lakberendezési szempontból rengeteg lehetőséget rejt magában az is, hogy a gyár tapéták gyártásával is foglalkozik. Ráadásul ezeknek a tapétáknak az alapszíne mindig megtalálható a színpalettán. Egy szó mint száz: ha az árral nem kell foglalkoznunk, megtaláltuk a tökéletes festéket! :)

Néhány kép a tájékoztatóról:

(a ruhák a Farrow&Ball tapétáiból készültek)

A festék színeiben pompázó muffinokat Stahl Judit “mutatta be”…iiiiiisteniek voltak!

A rendezvénynek a Stylecenter adott otthont. Rengeteg képet készítettem, fantasztikus bútoraik, kiegészítőik, lámpáik vannak! Bármi ilyesmire van szükségetek, mindenképp érdemes náluk körülnézni, inspirálódni! Nekem ezek voltak a kedvenceim:


Women’s Night

2015-03-18 9:48 DU.| DIY, Egyéb, képzés

Gondoltam, talán Benneteket is érdekelhet egy olyan lehetőség, ahol kézműveskedni, bütykölni, fúrni-faragni szerető hölgyek tovább képezhetik magukat mindenféle szakipari munkában.

Néhány héttel ezelőtt Rita barátnőmmel kaptunk az alkalmon és regisztráltunk…Hogy mire? A cím ugyan egyértelművé teszi a résztvevők körét, de talán még az sem segítene a találgatásban sokat, ha azt mondanám, hogy egy péntek éjszakánkat  töltöttük ezen a bizonyos rendezvényen. :)

Ugyan nem ez volt az első alkalom, hozzám valahogy mégiscsak most jutott el a hír, hogy a BAUHAUS barkácsáruház kifejezetten nők részére szervez tanfolyamokat, ahol „a hölgyek megtanulják a lakásfelújítás egyes fázisainak rejtelmeit és az ezzel összefüggő szakmák legfontosabb fortélyait”. Ahogy a felhívást olvastam , rögtön tudtam, hogy ott a helyem és a regisztráltam is csempézés témakörben. (fürdőszoba felújítást tervezünk…)

Nem igazán tudtam elképzelni, hogyan zajlik majd 7-8 témában (ragasztástechnika, gipszkartonozás, laminált padló lerakása, csempézés, stb.) egyidejűleg oktatás, de le a kalappal a BAUHAUS előtt! Szuper volt a szervezés, segítőkészek és figyelmesek voltak, jól tartottak minket és a regisztrációt követően szinte azonnal kezdődtek az “órák”, ahol tényleg tanulhattunk…és a lényeget még nem is említettem: a program este 8-kor kezdődött és 10 óráig tartott, igazán “anya-barát” időzítés!:)

Néhány kép arról, hogy mennyire gyakorlatias volt a képzés (nem kell megijedni, nem tervezek szakmát váltani :)):